nano coating

Wat is nano coating?

Nano coating is een speciaal soort coating die gemaakt wordt met behulp van een nieuwe technologie genaamd nanotechnologie. Deze technologie maakt het mogelijk om te werken met deeltjes ter grootte van een nanometer. Een nanometer is een miljardste van een meter. Nano coating wordt geproduceerd met hoogwaardige grondstoffen. De coating is, in tegenstelling tot andere coatings, 100% natuurlijk. Nano coating past de moleculaire structuur van een oppervlakte aan. Hierdoor kan vuil en water zich niet meer hechten aan de oppervlakte. Waar bij oppervlakten waar normale coating op is aangebracht snel vies worden, zorgt de zelfreinigende en beschermde eigenschappen van nano coating dat oppervlakten jaren lang schoon blijven.

De voordelen van nano coating op een rijtje

– UV – bestendig: voorkomt verkleuring en verwering
– Oleofoob: vuil kan niet hechten aan de oppervlakte
– Hydrofoob: de coating zorgt een waterafstotend effect
– Duurzaam: oppervlakten hebben een veel langere levensduur
– Kostenbesparend: easy to clean effect

Dit klinkt natuurlijk allemaal te mooi om waar te zijn. De werking van de nano coating is echter wetenschappelijk bewezen. Zo zijn er verschillende onderzoeken die keken naar het effect van nano coating op het rendement van zonnepanelen. Uit deze onderzoeken kwam naar voren dat het rendement herstelt met gemiddeld 20%.

Welke oppervlakten zijn geschikt voor nano coating?

In principe is nano coating geschikt voor alle soorten oppervlakten. Voorbeelden van oppervlakten waar Schilderwerken Lenferink nano coating voor gebruikt zijn:
– Hout: schutting, kozijnen
– Steen: terras, dakpannen
– Glas: ramen
– Trespa
– Zonnepanelen

In de onderstaande video is een buitenmuur te zien waarbij we een deel hebben bewerkt met nano coating. De coating zorgt ervoor dat water of vuil zich niet meer kan hechten aan de oppervlakte.

Interesse in Nano Coating?

Bij Schilderwerken Lenferink zijn wij gespecialiseerd in het aanbrengen van deze revolutionaire coating. Onze vaklieden zorgen ervoor dat oppervlakten weer jaren mee kunnen zonder problemen. Bel nu met een van onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden .

Telefoon: 0572-391246