Romy Lammers in clubblad vv Heino

Dit artikel over onze eigen Romy Lammers verscheen afgelopen maand in clubblad VV Heino.

Afgelopen zomer is ons clubhuis opgeknapt en velen hebben daaraan bijgedragen. Dat is mooi en treffend voor onze vereniging; samen aanpakken! Topsponsor Bob Lenferink heeft het verfwerk geregeld en leende ons Romy Lammers uit om voetbalafbeeldingen te schilderen. We stellen Romy graag aan jullie voor.

Tekst: Peter Vervloet Foto: Vincent Hartman

Romy kent vv Heino een beetje van haar broer Sem die in C2 speelt. Ze is zelf actief bij HEVO volleybal. De laatste jaren werkt ze in de zomer bij Schilderwerken Lenferink. Doorgaans het reguliere schilderwerk, dus het was ook een verrassing dat Bob Lenferink haar vroeg om voetbalafbeeldingen te schilderen op de groene panelen aan het clubhuis van vv Heino. Bob wist natuurlijk van haar creatieve talent en gunde vv Heino naast het schilderwerk ook iets extra’s. Dat werden dus de fraaie afbeeldingen.

‘Een vrouw op de steigers is niet alledaags, maar Romy heeft plezier in het schilderen.’

Hoe komt Romy bij Lenferink terecht? In haar CIBAP opleiding ‘restauratie en decoratie’ heeft ze stagegelopen bij Schilderwerken Lenferink en kon ze de afgelopen zomers terugkeren voor een vakantiebaan. Een vrouw op de steigers is niet alledaags, maar Romy heeft plezier in het schilderen. Zeker als ze hierin haar creativiteit kwijt kan. Zo is ze ook kundig in ‘brandschilderen’ en ‘glas-in-lood’. Deze creatieve meid van 20 jaar hoopt in de toekomst wellicht nog wat meer te doen met haar schilderkunst door bijvoorbeeld het geven van cursussen. Voorlopig zit dat er nog niet in omdat Romy alweer een nieuwe opleiding volgt aan de Hogeschool Utrecht. Een opleiding die haar creativiteit koppelt aan hulpverlening, namelijk de opleiding tot creatief therapeut. Aangezien vrijdag haar lesvrije dag is, kon ze tijd vrijmaken voor een interview en een foto (gemaakt door Vincent Hartman). Ze vertelt enthousiast over de wijze waarop ze de afbeeldingen heeft aangebracht. Eerst dagen bezig met het ontwerp en dan via een fotonegatief, Paint-programma, houtskoolbewerking vervolgens een sjabloon aanbrengen en tot slot twee dagen schilderen. Het resultaat mag er zijn.

Alhoewel Romy zelf ook tevreden is, blijft ze wel kritisch op haar werk. Deze instelling brengt haar vast verder in de creatieve wereld. Het beviel Romy goed bij vv Heino en het was gezellig koffie drinken met de mannen van de dagelijkse onderhoudsploeg. Bij het weggaan kijken we nog even naar de andere groene panelen en denkt Romy al na over het schilderen van de tekst ‘we zijn meer dan voetbal alleen’. Wie weet Romy, word je onze vaste creatieve huisschilder.

Bedankt voor je bijdrage! Uiteraard ook familie Lenferink bedankt. Met recht een Top Sponsor!

ONDERPAND werkt aan duurzame tevredenheid onder corporaties en bewoners

ONDERPAND werkt aan duurzame tevredenheid onder corporaties en bewoners

Schilderwerken Lenferink, PHB Deventer en Willemsen Installatie zetten hun al jaren succesvolleONDERPAND werkt aan duurzame tevredenheid onder corporaties en bewoners